• THE MAKING OF DE LICHTTOREN VI

  6 juli 2010

  DINSDAG 6 JULI

  Een bijzondere dag: de ochtend heel rustig lekker verder kunnen werken aan het schilderij.

  De middag werd in beslag genomen door een onverwachte begrafenis van een hele bijzondere vrouw: Ons Jozien. Jozien kwam jaren geleden als moeder van mijn vriendin Roos op schilderles in mijn atelier. Nog nooit een kwast in de handen gehad maar wel meteen enthousiast! Met altijd goeie zin kwam ze vervolgens vier jaar lang elke week trouw naar de les, een "beetje" eigenwijs maar met zoveel humor! Ik geef echt al jaren les maar ik heb nog nooit een leerling gehad met zo'n hoge productie.... niet alleen bij mij maar ook thuis, er werd altijd geschilderd "tussen de soep en erpels door" zoals ze zelf altijd zei. We hebben vanmiddag op Jozien geproost!

  Nu weer thuis begint langzaam de oranjekoorts hier weer bezit van de stad te nemen. Het "Hyundai Funpark" wordt weer in orde gemaakt met dranghekken, toiletten, veel Bavariakarren en de eerste fans staan alweer op het plein. Had ik dan toch wat oranje in m'n schilderij moeten verwerken of doe ik dat over 20 jaar.... nogmaals de Lichttoren maar dan met Bavaria als logo erachter en de herinnergen aan het WK 2010 opgeschreven....

  Dit zijn in ieder geval mijn jeugdherinneringen:

  Lees meer >> | 3041 keer bekeken

 • THE MAKING OF V

  6 juli 2010

  MAANDAG 5 JULI

  Vandaag begonnen met foto's te kopieeren uit mijn familiealbum van heeel lang geleden. Ja dan schiet het schilderen en verder werken niet erg op want bij elke foto hoort wel weer een verhaal en wordt heel lang stilgestaan. Ik heb niet van alles foto's...... maardat vind ik dan wel weer op internet.  Op het eind van de dag ben ik een tevreden mens wat wil je nog meer dan een schilderij maken van de Lichttoren IN de Lichttoren  en met je eigen herinneringen als extra erbij!

  Lees meer >> | 3396 keer bekeken

 • THE MAKING OF DE LICHTTOREN IV

  27 juni 2010

  Schilderen, Guus Meeuwis voor de deur, schilderen, oranje kijken in het "torentje", schilderen, Jip slaagt, schilderen......

  Ja ik weet het! Ontzettend slecht deze blog bijgehouden afgelopen weken maar zoals je boven al las was er tussen het schilderen door erg veel te doen in de binnenstad van Eindhoven. Daarom hier een klein overzicht in foto's van de progressie van het schilderij in de afgelopen weken...

  Lees meer >> | 3352 keer bekeken

 • THE MAKING OF: DE LICHTTOREN III

  12 juni 2010

  WOENSDAG 9 JUNI

  Heel erg vroeg opgestaan en in "pyama" achter de schildersezel... na dagen van getreuzel gaat het me nu te langzaam...

  Gisteren wel even 2 uurtjes, in de ochtend, geschilderd maar na een netwerklunch die toch iets langer duurde (met een paar wijntjes), huishoudelijke klusjes en boodschappen geen puf meer om de kwast op te pakken.

  Lees meer >> | 3560 keer bekeken

 • THE MAKING OF: DE LICHTTOREN II

  10 juni 2010

  MAANDAG 7 JUNI

  Ik heb het hele weekend, tussen alle activiteiten en uitjes door, na kunnen denken over mijn grote witte doek. Werd in mijn dromen nog net niet achterna gezeten door witte doeken, maar toch! Vanochtend nog wat extra kwasten, groot palet en verf in mijn atelier opgehaald, dus nu kan ik echt aan de slag.

  Lees meer >> | 3212 keer bekeken

 • THE MAKING OF: DE LICHTTOREN

  10 juni 2010

  VRIJDAG 4 JUNI

  Het is vandaag 4 juni precies 2 weken geleden dat dit doek hier thuis door de firma Artel  werd afgeleverd. Twee alleraardigste, gepensioneerde heren, die zeer geinteresseerd waren wat er nou op zo'n groot doek zou komen, stonden hier in mijn Loft te delibreren in wat voor auto, buiten hun eigen bestelbus om dit formaat schilderij (1.80x1.80) nog vervoerd kon worden..... Ik was allang tot de conclusie gekomen dat mijn Fiat Stillo dit niet aan kan en daarom het doek in plaats van in mijn atelier hier thuis laten afleveren:

  Lees meer >> | 3887 keer bekeken