MAANDAG 7 JUNI

Ik heb het hele weekend, tussen alle activiteiten en uitjes door, na kunnen denken over mijn grote witte doek. Werd in mijn dromen nog net niet achterna gezeten door witte doeken, maar toch! Vanochtend nog wat extra kwasten, groot palet en verf in mijn atelier opgehaald, dus nu kan ik echt aan de slag.

Muziekje op, kop koffie erbij, toch nog even achter de computer tot er echt geen excuus meer is om niet te beginnen of..... toch nog een keer op de computer. Heb allerlei foto's van de oude lichttoren op het internet bekeken en eindhoveninbeeld.com is een erg leuke site en het werd nog leuker toen ik daar een oude familienaam tegenkwam: Denteneer was de meisjesnaam van mijn oma, oma is inmiddels al meer dan 10 jaar geleden overleden maar haar zus leeft nog en zij had een paar foto's op deze site gezet. Op een van de foto's kwam ik mijn overgrootvader van moederskant tegen, Jacques Denteneer, waarbij hij de hand schudt van veldmaarschalk Montgomery.

Overopa was blijkbaar een belangrijke inwoner van Eindhoven: voorzitter van de Eindhovense VVV en ereburger van Bayeux omdat hij een van de initiatiefnemers was van de fakkeltocht op de fiets vanuit Bayeux op bevrijdingsdag , het Eindhovens Dagblad heeft nog een leuk artikel hierover in het archief:  www.ed.nl/dossierarchief/bevrijding/5626466/Eindhovens-ereburger-Bayeux.ece                                                                           

Dusdoor mijn voorvaders zit het met mijn Eindhovense roots  wel goed maar die kunnen me nu echt niet helpen om mijn missie te volbrengen: nu moet er toch ook eens gekwast worden of heb ik last van een "writers" of meer een "paintblock"?

Nou die block viel al met al wel mee,moest gewoon even op z'n plek vallen en nadat de kleuren permanentrood purper (zeg maar roze), cadmiumoranje en briljantblauw eenmaal op mijn palet lagen te pronken ging het eigenlijk vanzelf. Raar wel om weer eens thuis te werken... dat is inmiddels al zo'n 16 jaar geleden toen ik nog op de avond Kunstacademie in Amsterdam zat: fulltime werken, 3 avonden en soms ook de zaterdagochtend naar school dus thuis verder schilderen tussen het aardappels schillen en wassen door!

Het resultaat van vandaag: Met een felgekleurde achtergrond al op het doek ben ik voorzichtig begonnen uit de losse hand de contouren van onze Lichttoren op het doek te zetten

Zijn de verhoudingen goed, wil ik het hele gebouw erop hebben, moet er meer kleur in, vragen vragen vragen waar ik nog over wil nadenken maar eindelijk: het eerste begin is er.